Groepen

In onze chiro zijn er vijf groepen, zij hebben elk hun eigen naam en mascotte.
Daarnaast heeft iedere groep ook leiding, en die maken er werk van om telkens weer
een geweldig programma in elkaar te boksen.
Normaal is er iedere zondag vanaf de startdag tot het einde van het schooljaar
een werking tussen 14u en 15.
Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen zoals
feestdagen, uitstappen en weekendjes.
Het programma van iedere groep kan je terugvinden op Gimme .
Na het aanmelden en volgen van onze pagina kan je via de instellingen
kiezen hoe vaak je mails en herinneringen wil krijgen.

.

Ribbels
Dit zijn de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar.
Deze kinderen houden van fantasie, ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Omdat de kadeekes nog heel individueel ingesteld zijn, is het voor deze groep belangrijk om te leren in groep te spelen en samen ervaringen op te doen. Die spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk.
Leiding:
Jana Van Grieken
Hun activiteiten vind je op Gimme

Rakwi’s
Dit zijn de leden van het 5de en 6de leerjaar.
Deze kinderen leven zich een hele zondag uit samen met hun al even gekke leiding. Boordevol energie ravotten ze zich het liefst van al te pletter in grootse bos-, dorp- of pleinspelen, maar ook gezellig knutselen, samen kokkerellen, een film kijken of er zelf één maken, wordt door hen goed gesmaakt. Om een spel tot een goed einde te brengen in deze levendige groep, moeten ze meer dan eens de krachten bundelen en samenwerken. Als dit lukt, is voor deze bengels geen opdracht te zwaar.
Leiding:
Thibo Schepens
Hun activiteiten vind je op Gimme.

 

Ketaspi’s
Dit zijn de leden van het 3de, 4de, 5de en 6de middelbaar.
Deze leden nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Omdat we het belangrijk vinden dat ook deze leeftijdsgroep nog volop kan genieten van het Chiroleven, zetten we ze in de kijker met de Alive-actie.
Leiding:
Jonas Fabré
Hun activiteiten vind je op Gimme.

Speelclubs
Dit zijn de kinderen van het 3de en 4de leerjaar.
Deze kinderen houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.
Leiding:
Ines Smet
Hun activiteiten vind je op Gimme.

 

.

Tito’s
Dit zijn de leden van het 1ste en 2de middelbaar.
Deze leden trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s…
Leiding :
Amber Robert
Hun activiteiten vind je op Gimme.